Heerlijke zeildag op een skutsje beleven op de Friese meren

Bij deze dagtocht zeilen is inbegrepen:

  • Huur Skutsje vanuit Sneek van 10:00 tot 17:00 uur
  • Bemanning en begeleiding

  Prijs: vanaf € 59.50 p.p. op basis 12 personen
  De prijs per persoon varieert bij meer of minder personen. Vraag een op maat gemaakte offerte aan voor uw gezelschap. Maximaal 12 passagiers per skûtsje. Inzet van meerdere schepen is mogelijk.  Er wordt samen gevaren en als de groep het wil, met een wedstrijdje in de middag. 

Optioneel erbij te reserveren:

  Ontvangst met koffie/thee en Friese oranjekoek € 5,50 p.p.
  Picknick BBQ met vlees van de ambachtelijke Friese slager € 21,50 p.p. (vegetarisch pakket mogelijk)
  Knapperige nootjes, kaasstengels, kaas, droge worst en mosterd € 5,00 p.p. (minimaal 8 personen)
  Drankenpakket dagdeel (bier, fris) - €5,00 pp
  Drankenpakket dag - € 9,90 pp
  Drankenpakket luxe dag (bier, fris, wijn, nootjes) - € 15,00 pp
  Drankjes op basis van nacalculatie € 2,20 per drankje bier/fris € 14,50 per fles wijn 

  De prijs van dit Dagje zeilen in Friesland is geldig tot 31 december 2023.

Traditioneel Skutsje zeilarrangement - fantastisch dagje uit op het water

Beleef Friesland vanaf het water op een traditioneel Friese skûtsje! Dit geweldige Traditioneel Skûtsje Arrangement is een heerlijk groepsuitje om samen met familie, vrienden of collega's lekker op het water van te genieten.

Dagtocht zeilen in Friesland

10:00 uur Ontvangst in Sneek (optioneel met koffie/thee en oranjekoek)
10:30 uur Zeiltocht op het Sneekermeer en de nabije omgeving met kleine slootjes, dorpjes en eilanden
13:00 uur Lunch bij een eiland of al varend (lunch is exclusief)
16:30 uur Terugvaren met een afsluitende borrel
17:00 uur Aankomst in de haven

8.4 | 10 reviews

Reviews van gasten

Elise

7

Fijne, vriendelijke schipper Lunch wat karig

Jose

8

Een hele mooie dag gehad met prachtig weer. Een leuke kapitein en alles goed geregeld door Creatief. Makkelijk en flexibel.

Anoniem

8

Zowel lunch, diner als de zeiltocht waren prima verzorgd. Medewerkers restaurrant waren uiterst vriendelijk en ook de schipper en zijn medewerker pakten de groep goed op en maakten er een mooie middag van

Anoniem

8

Het was goed georganiseerd.

Anoniem

9

alles was prima geregeld...we hebben een heerlijke dag gehad

A. Looijen

8

Geweldige schipper en heerlijke zeilmiddag gehad. De afstemming tussen de verschillende programma onderdelen (lunch, BBQ) kan beter.

W. van den Boom

10

Met 10 personen 'n geweldige middag gehad. 'n leuke schipper met maat die alles vertelde en ons goed bezig hield maar op z'n tijd konden we liggend genieten van de zon. Na afloop met z'n alle genoten van 'n berenburger. Met andere woorden TOP DAG.

B. Akkerman

8

Heerlijke avond middag/avond gehad. Alles was supergoed geregeld, lekker gezeild, koude drankjes, borrelhapjes, gebarbecued, lekker vlees, kortom: een aanrader!

Renate Witteveen

9

Het Skutsje silen op de Friese meren was een fantastische ervaring. Heerlijk gezeild. wij kunnen het iedereen aanraden!

W. Kerssies Kerssies-Marsman

9

Het was in één woord fantastisch!! Voor herhaling vatbaar. Het eten was eveneens fantastich; kortom een onvergetelijke dag; ook voor onze Noorse gasten. Vriendelijke groet, Fam. Kerssies

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

Onze partner

Algemeen

Bij dit zeilbureau kunt u skûtsjes, kajuitzeilboten en sloepen huren. Wij verzorgen groepsuitjes en arrangementen op skutsjes, met of zonder schipper. Met onze kajuitzeilboten en sloepen kunt u zelf het water op voor een mooie zeilvakantie. Daarnaast verhuren wij een doe/het/zelf loods van 15x8 meter voor mensen met een eigen boot.

Faciliteiten

Wij verhuren skûtsjes voor een dag(deel) of meerdaagse vakantie. Op deze traditionele Friese binnenvaartschepen kunt u met familie, vrienden of collega’s genieten van een heerlijk uitje op het water. De toerskutsjes bieden de mogelijkheid voor groepstochten met overnachting, inclusief toilet. Onze kajuitzeilboten zijn zeer geschikt voor de Friese wateren, hebben uitstekende zeileigenschappen en zijn compleet uitgerust met slaapplekken, kookgelegenheid en inventaris. Een aantal schepen is ook uitgerust met een toilet. Liever niet zeilen? Dan kunt u het water op met een sloep waarmee u overal kunt komen voor schitterende tochten rondom Sneek. Onze haven is prima geschikt om een nacht door te brengen als u bij ons een boot heeft gehuurd. U kunt gebruik maken van de toiletten, douche, kantine en gratis parkeergelegenheid. Zo kunt u op verschillende manieren genieten van de vrijheid op het water en de mooie Friese natuur.

Ligging

Ons bedrijf is gevestigd op watersport bedrijventerrein ’t Ges in Sneek, gelegen nabij de A7 en vanaf het water vaart u binnen 15 minuten naar het Sneekermeer of het gezellige centrum van Sneek. Om het de watersporter gemakkelijker te maken, is langs de Houkesloot in Sneek een bedrijvenpark aangelegd, waar alle mogelijke watersportbedrijven broederlijk bijeen gebracht zijn. De watersportliefhebber vindt hier overzichtelijk en dicht bij elkaar werkelijk alles wat hij zoekt op watersportgebied.

Omgeving

Sneek is het watersportcentrum van Friesland. Dit historische stadje is één van de Friese Elfsteden en geniet landelijke bekendheid vanwege de jaarlijkse Sneekweek. Door de centrale ligging in het Friese merengebied is de plaats populair bij vele watersporters. Vanaf hier kunt u prachtige zeiltochten maken en heeft u een open verbinding naar de Friese meren, het IJsselmeer of de Waddenzee. Sneek kent daarnaast een gezellig uitgaanscentrum en het is er in de zomer dan ook goed vertoeven op de vele terrassen die het centrum rijk is.